Uniós támogatásból új, 48 férőhelyes „Zöld Kuckó” bölcsőde épült Nyíregyházán

Uniós támogatásból új, 48 férőhelyes „Zöld Kuckó” bölcsőde épült Nyíregyházán

A Fiatalok a Vidék Felemelkedéséért Egyesület az Észak-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” című pályázaton az Új Széchényi Terv keretében 148,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A létrejövő új bölcsődei intézmény működési területe Nyíregyháza és vonzáskörzete lesz.

Az egyesület által megvalósított projekt célja egy korszerű, minden igényt kielégítő bölcsődei intézmény létrehozása. Az egyesület a helyben és a környező településekről Nyíregyházára dolgozni járó szülők 0-3 éves korú gyermekeinek napközbeni ellátását, elhelyezését kívánja megoldani. A létrejött bölcsőde olyan speciális elvárásoknak is eleget kíván majd tenni, mint az idegennyelv-oktatás, a környezettudatos és egészséges életmódra nevelés. A laktóz, glutén és egyéb ételérzékenységben szenvedő gyerekek részére, valamint bio étkezést igénylők részére külön étrendet biztosít az intézmény. A projektgazda célja egy olyan bölcsőde létrehozása, ahol a gyerekek testi, lelki és szellemi fejlődése maximálisan garantálható.

A bölcsőde zöld környezetben, de a városhoz mégis közel, a Bokréta utcán, a szülők munkaidejéhez igazodó meghosszabbított nyitvatartási idővel várja majd a gyermekeket és szüleiket. A bölcsőde tervezett nyitása 2014. január, előzetes jelentkezéseket az intézmény hamarosan induló honlapján lehet majd megtenni.

A bölcsőde által nyújtott szolgáltatások:

  • felkészült, kedves szakembergárda
  • csendes, zöld környezet
  • parkosított játszóudvar, a korosztálynak készített környezetbarát, biztonságos (tanúsítvánnyal rendelkező) kerti játékokkal
  • helyben főzött ételek (egyedi igényeknek is megfelelően)
  • külön só- és mozgásszoba biztosítja a gyermekek egészségének megőrzését
  • kiscsoportos foglalkozások
  • családias környezet
  • fejlesztő játékok, zene, tánc

Időszakos gyermekfelügyelet:

A szülők néhány órás elfoglaltsága idejére (bevásárlás, ügyintézés) eseti, vagy rendszeres megőrzési lehetőséget biztosítunk a gyerekek számára.

Gyerekzsúrokhoz helyszín és programok biztosítása:

Lehetőséget tudunk biztosítani gyermekzsúrok szervezésére, és lebonyolítására változatos, sokszínű programokkal.

A projekt megvalósulása 12 fő részére teremt hosszú távon munkalehetőséget. Az egyesületről és a fejlesztésről bővebb információt a www.zold-kucko.hu oldalon olvashatnak.

Fiatalok a Vidék Felemelkedéséért Egyesület

Kapcsolat:

Név: Gyüre Lajos elnök

tel: 20/993-7574

e-mail: gyure.lajos@gmail.com

uszt-line

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*